Parisuhteiden asialla

Risapari- tarina
Risapari- tarina on tositapahtumiin perustuva kertomus meistä. Se sopii tilaisuuksiin, joissa koulutetaan sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia tai laitoksiin, joissa hoidetaan riippuvuuksista kärsiviä perheitä. Olemme raitistuneita alkoholisteja. Kerromme oman toipumistarinamme keskittyen niihin asioihin, jotka ovat olleet oleellisia pari­suhteemme ja oman toipu­misemme onnistumisen kannalta. Tarinan voi tilata myös nuorten tilaisuuksiin tai kouluihin, jolloin painotus on parisuhteen sijasta omassa päihdehistoriassa ja sen vaikutuksissa seksuaalisuuteen ja seurusteluun. Osallistujilla on lopuksi mahdollisuus keskusteluun ja kysymyksien esittämiseen. Kesto 2.5-3h

Parisuhteen palikat ja päihteet
Luennolla käsitellään päihteidenkäytön vaikutuksia pari­suhteen eri osa-alueisiin. Tarkastellaan parisuhdetta myös voimavarana raittiuden tukemisessa.


Luennoilla kerromme koke­muksistamme päihteiden käytön vaikutuksista parisuhteeseen. Hyödynnämme myös Parisuhteen palikat -työvälinettä, joka on Kirkko­halli­tuksen perhe­asioiden ja kristillisen aviopari- ja parisuhdetyön kehittämä työväline pari­suhteen tarkasteluun.